Hoewel de Pallieters een patent hebben op een minder begin van de competitie, beleeft Lyra momenteel zijn meest dramatische competitiestart in jaren. De ene zware nederlaag volgt de andere op, de blessurelast is quasi niet meer te overzien, de toestand lijkt stilaan uitzichtloos. Maar dat is zonder het jonge bestuur gerekend, dat lang nog niet in de touwen lijkt te hangen.

“Het is half september. Het zou een beetje gek zijn nu al de handdoek te gooien”, reageert Raf Bormans. “Natuurlijk is dit niet de situatie die we voor ogen hadden. Dat spreek voor zich, denk ik. Net dit seizoen toonden we meer ambitie, maar na vijf speeldagen is daar inderdaad weinig van te merken. Het is vooral de zware blessuregolf die ons parten speelt. Met Schaessens zat er eind augustus welgeteld één speler in de ziekenboeg. Begin september volgden de zware blessures elkaar echter in snel tempo op. Dan sta je echt machteloos. Reageren kan niet meer. Het lijkt wel of er een vloek op ons rust. Pas tijdens de winterstop zouden we eventueel aan bijkomende versterking kunnen denken, maar voorlopig moeten de jongens het doen die voorhanden zijn.”

De rest van de kern zou bovendien zeer in staat moeten zijn om beter te doen dan de recente prestaties. Geen enkel punt, vier keer gescoord en al 21 treffers tegen. Meer dan vier goals gemiddeld slikt Lyra op dit moment.

“Ik wil toch onderstrepen dat die hoge scores vaak niet de weergave waren van de wedstrijden”, aldus Bormans. “Maar ze staan natuurlijk wel in de boeken. Dat is de harde realiteit. Weet je wat me toch nog enigszins positief stemt? Dat we ondanks die verschrikkelijke resultaten nog niet zoveel averij hebben opgelopen tegenover onze rechtstreekse concurrenten onderaan. Het klopt dat we stilaan in actie moeten schieten, maar alles is nog mogelijk.”

Nieuwe hoofdtrainer

Lyra hoopt deze week ook een nieuwe hoofdcoach voor te stellen, want Wim Van Looy zal niet aanblijven in die functie.

“Er zal een andere hoofdtrainer volgen. Dat staat vast”, bevestigt Raf Bormans. “Hij moet voor eennieuwe, frisse wind zorgen en de groep opnieuw watschwung bezorgen. Wim Van Looy werkte de voorbije weken hard aan het fysieke aspect.

Bron: GvA 22/09/2015