Op zaterdag 06/08/2016 te 18.30 uur was 2de provincialer K RETIE SK gastgever voor de tweede speeldag van de beker van Antwerpen. Een zeer jeugdig Lyra maakte de verplaatsing naar de Kempen waar dit seizoen Patrick Goots de lakens uitdeelt.
De wedstrijd was nog maar 2’ bezig of de thuisploeg stond al 1-0 voor, een doelpunt van Van Der Veken. In minuut 11 werd de stand op 2-0 gebracht door Noeyens. Een jeugdig Lyra kreeg ook enkele kansen maar deze werden spijtig genoeg niet afgemaakt. Ruststand 2-0.

In de tweede helft werd een mooie aanval afgerond door Viktor Ploegaerts die de stand op 2-1 bracht. Retie kreeg verschillende doelkansen en ook Lyra kreeg een paar mogelijkheden doch het duurde tot in de 90’ minuut voordat de gelijkmaker viel. Een vrije trap op de punt van de grote rechthoek werd magistraal aan de tweede paal in de winkelhaak getrapt door kapitein Glenn Janssens. Eindstand 2-2.
Proficiat aan onze jonge ploeg voor dit mooie resultaat tegen een ploeg die vorig seizoen net de promotie naar 1ste provinciale miste via strafschoppen tegen Rapid Leest.

Lyra begon met volgende spelers aan de wedstrijd:

Baelus, Nathaniel – Van De Weerd, Cedric – Bouhyouh, Mounir – Ploegaerts, Viktor – Raedts, Ben – Faes, Glynn – Kennes, Kenzo – Dumont, Bradley – Van Der Donck, Brent – Janssens, Glenn – Verberck, Tim

Vielen in:

Boonen, Yarne – Yazami, Rayan – Boujouh, Assim

Reservedoelman Frans, Vinnie bleef paraat.