Het 43e internationaal paastornooi voor U12 en U13 teams van TSV Lyra is uitgedraaid op een zeer succesvolle editie.

Dit succes was zeker voor een groot deel te danken aan het zeer mooie deelnemersveld met meerdere topploegen uit Nederland ( Feyenoord, FC Utrecht, Willem II, Roda 46 en RKC/Den Bosch) en België (KV Mechelen, KV Oostende, SC Charleroi, K. Lierse S.K., Waasland-Beveren), naast een reeks regionale ploegen (FC Antwerp, Berchem, Hoogstraten, City Pirates, FC Turnhout, Beerschot-Wilrijk en Lyra).

Ondanks het feit dat het weer zaterdagvoormiddag allesbehalve uitnodigend was, mocht Lyra toch talrijke toeschouwers op het jeugdcentrum te Vremde verwelkomen bij de talrijke boeiende en hoogstaande jeugdwedstrijden. Zelfs jeugdexpert en Feyenoord liefhebber Johan Boskamp tekende present op het tornooi. De toeschouwers genoten in het bijzonder van de superspannende Paaszondag, waarbij nog tal van teams een kans maakten op tornooiwinst en waarbij het goede weer extra bijdroeg aan de leuke sfeer die op het tornooi hing .

Bij de U-12 veroverde uiteindelijk het sterke KV Mechelen de wisselbeker Garage Leemans na een 1-0 overwinning in de finale tegen Brabant United, de combinatie van de jeugdteams van RKC en FC Den Bosch. Bij de U-13 kreeg het publiek als finale een prachtaffiche én cultuurclash tussen topteams uit België (Lierse) en Nederland (Feyenoord). Uiteindelijk waren het de buren van SK Lierse die de wisselbeker Transport Gyles binnenhaalden na een zwaarbevochten 2-1 overwinning tegen Feyenoord, dat eerder in het tornooi al succesvol afrekende met tornooioutsider Willem II.

De piepjonge teamkapiteins spraken bij de prijsuitreiking woorden van lof over de puike tornooiorganisatie en de Nederlandse spelertjes hadden een attentie in petto voor de talrijke gastgezinnen uit de Lyra-familie.

De fair-play-bekers gingen finaal naar Lyra (U-12) en naar VV Hoogstraten (U-13).

Uitslag bij de U-12: 1 KV Mechelen, 2 Brabant United, 3 SC Charleroi, 4 FC Utrecht, 5 Lierse, 6 Waasland-Beveren, 7 Antwerp, 8 Berchem, 9 Hoogstraten, 10 City Pirates, 11 FC Turnhout en 12 Lyra.

Uitslag bij de U-13: 1 Lierse, 2 Feyenoord, 3 Willem II, 4 Waasland-Beveren, 5 Berchem, 6 SC Charleroi, 7 City Pirates, 8 KV Oostende, 9 VV Hoogstraten, 10 Lyra, 11 Roda 46 en 12 Beerschot-Wilrijk.

Reacties zijn gesloten.