Op zaterdag 26 en zondag 27 maart beleefde K Lyra TSV op haar jeugdcomplex weer sportieve hoogdagen: Lyra’s Internationale Paastornooi voor U12 en U13 ging er voor de 44ste keer door en maakte van Lyra en de stad Lier weer even het hart van het miniemenvoetbal in België en Nederland.

In deze derde vernieuwde jaargang was Lyra er alvast opnieuw in geslaagd om een zeer mooie lijst gereputeerde professionele (jeugd)topclubs uit België en Nederland te strikken voor haar tornooi. Belgische eliteclubs als Sint-Truiden, Lierse, Oostende en Cercle Brugge namen het op tegen Nederlandse voetbalinstituten als Willem ll, ADO Den Haag en Fortuna Sittard.

Het tornooi bestond ook deze jaargang uit een U12-tornooi en een U13-tornooi. Beide tornooien werden tegelijkertijd gespeeld, en bestreken de volledige 2 wedstrijddagen. De speelformule werd aangepast waardoor alle spelers en de supporters verzekerd waren van extra wedstrijden, extra spankracht en extra speelplezier!

Zaterdagmorgen werd het tornooi afgetrapt om 9u30 met de wedstrijden Willem ll – Sint-Truiden & ADO Den Haag – KV Oostende. Lyra kende hierbij een schitterende 1° tornooidag: veel volk, veel zon, vlekkeloze organisatie en vooral heel veel goed voetbal! Na een dag topvoetbal konden zondag alle sterkste teams onderling uitmaken in play-off 1 wie de begeerde wisselbekers zou winnen:

Play-off 1 U13 bestond uit Willem II – ADO Den Haag- St-Truiden – Lierse & Cercle Brugge.
Play-off 1 U12 bestond uit Fortuna Sittard, Lommel United, St-Truiden & Cercle Brugge.

De grootste conclusie van de 2° tornooidag op dit Internationale Paastornooi was alleszins dat de weergoden Lyra zeer goed gezind waren. De aangekondigde pletsbuien bleven miraculeus beperkt tot de nacht van zaterdag op zondag, en hernamen pas zondagavond rond 19u, netjes na de prijsuitreiking.

Via de Play off I formule waren we zondag verzekerd van spanning tot op het einde. Bij de U13 waren het na een intense strijd tussen Willem II, Lierse en ADO Den Haag uiteindelijk wederom onze fysiek zeer sterke buren die aan het langste einde trokken op doelpuntensaldo voor het goed voetballende ADO Den Haag (dat op 1-1 bleef steken tegen Lierse). Lierse wint zo voor de derde keer op rij, en laat zo achtereenvolgens Standard, Feyenoord en ADO Den Haag achter op de 2° plaats. Bij de U12 was het STVV dat oververdiend het tornooi won, voor het verrassend sterke Lommel United en het Nederlandse Fortuna Sittard. STVV was zeker op én naast het veld een zekere verrijking voor ons tornooi!

Via volgende link (jeugdwebsite Lyra) kan u alle sfeerbeelden  bekijken: http://lyratsv-jeugd.be/Beeldmateriaal/44ste%20internationaal%20paastornooi%20u12%20-%20u13%202016.html

Bedankt namens Lyra aan de vele bezoekers, de spelers, de ouders en teams, maar zeker ook aan de Lyra gastgezinnen en vrijwilligers, en hopelijk kunnen we volgend jaar een even mooie editie in elkaar boksen!

Namens het Jong Lyra bestuur

Raf Bormans
K Lyra TSV