Als een ware uppercut is de competitiestart aangekomen bij Lyra. Werd de 4-0 op de openingsdag bij nieuwkomer Thes Sport nog weggeblazen als een accident de parcours, dan kreeg die uitschuiver zaterdag een pijnlijk vervolg in de thuismatch tegen Turnhout. En dus komt de vloek van een miserabele competitiestart alweer akelig dichtbij.

“Ach, de voorbije weken waren Lyra onwaardig”, zucht Sam Van den Brande. “We begonnen zaterdag nog vrij aardig tegen Turnhout, maar dan begonnen we alweer voor Sinterklaas te spelen. Het is zo frustrerend. Bovendien zijn de kenmerken waarop Lyra de voorbije seizoenen teerde helemaal zoek. We zijn amper weerbaar en tonen veel te weinig beleving. Voetballen doen we goed genoeg, maar in vierde klasse is er meer nodig.”

Lyra heeft dringend nood aan een ommekeer en dat beseft ook Van den Brande.

“Tja, nul op zes. Was dat niet wat we absoluut wilden vermijden? Ja, dit is heel zuur. Een puntje tegen Turnhout had me al kunnen plezieren, maar nu blijven we opnieuw achter met een hoop vraagtekens. We kunnen nu opnieuw het cliché bovenhalen van voor de spiegel te gaan staan, maar ik denk dat het tijd wordt om knopen door te hakken. Al sinds de voorbereiding worstelen we met dezelfde problemen. Dit mag absoluut niet blijven duren.”

Jurgen Raeymaekers moest nog voor rust naar de kant met een billetsel. De komende dagen moet blijken hoe lang de flankspeler out is. Glenn Janssens herstelt nog van een spierscheur. Matthias Schaessens moet op 10 september onder het mes (kraakbeen knie) en is out tot de winterstop.