Lyra zat al een paar weken in een uiterst positieve flow, maar zag zijn steile opmars zaterdagavond bruusk afgestopt worden bij Oppuurs. De Pallieters hadden nochtans de herstelde Matthias Nys en Tom Cappan in de reiskoffer steken, maar zelfs hun inbreng mocht niet baten. En zo beleefde ook Cedric Van De Weerd weinig vreugde aan zijn eerste basisplaats in weken.

“Het was inderdaad een poosje geleden”, aldus de jonge Van De Weerd. “Ik speelde de eerste vier à vijf matchen van de competitie. Toegegeven, met wisselend succes. Toen Jago Verheyen uit blessure terugkeerde,  verdween ik naar het achterplan. Daar kon ik mee leven. Verheyen heeft flink wat ervaring, ik heb nog alles te leren.”

Door de schorsing van Jago Verheyen kwam Cedric Van De Weerd zaterdag toch plots terug aan de oppervlakte drijven. Maar een echt succes werd zijn avond dus niet.

“De timing kon moeilijk slechter. We slaagden er als ploeg heel moeilijk in om het hoofd boven water te houden in Oppuurs. De kopjes gingen ook veel te snel naar beneden. In die omstandigheden was het ook voor mij niet gemakkelijk om te overleven. Ik wilde heel graag mijn kans grijpen, maar ik denk dat ik het de trainer gemakkelijk heb gemaakt om zaterdag terug naar Jago Verheyen te grijpen. Dat is jammer.”

Dan wacht Lyra op eigen veld een afspraak met De Kempen. Het betekent meteen ook de terugkeer van doelman Jochem Tanghe naar Lyra.

“Ik speelde niet met Jochem samen, maar heb veel over hem gehoord. Hij heeft hier toch wat verwezenlijkt. Maar voor Lyra wordt het vooral zaak om opnieuw met een zege aan te knopen. Al een paar keer probeerden we aansluiting te krijgen met de top vijf. Dat wil voorlopig maar niet lukken.” (kugu)

Bron: GvA 16/11/16