Eén week nadat het in Oppuurs een pak voor de broek heeft gekregen, is Lyra uit op revanche tegen TL De Kempen. Voor flink wat Pallieters wordt het een blij weerzien met ex-doelman Jochem Tanghe.

De graag geziene goalie moest Lyra vorig seizoen langs een achterpoortje verlaten en kwam uiteindelijk bij TL De Kempen terecht. Het hoeft nauwelijks gezegd dat de karaktersterke Tanghe zich straks zal willen tonen op Doelvelden.

“Daar moet je niet aan twijfelen”, weet ook Jonas Verbert. “Jochem is een vurige gast en zal niet nalaten zij die hem weg wilden een peer te stoven.”

“Hier bij ons kijken heel wat jongens nochtans uit naar de clash met Tanghe. Hij lag goed in de groep en was een schitterende ploegmaat. Ik heb er zelf ook nog regelmatig contact mee. Hij zal zijn voetje zondag niet terugtrekken, maar ik zal evenmin nalaten er eentje binnen te prikken.”

“Overwinning nodig”

Lyra zou een goal van Verbert ook best kunnen gebruiken. Om de voeling met de subtop te behouden, is winnen de enige uitweg voor de Lierenaars.

“Ja, het klopt dat we een zege nodig hebben”, beseft Verbert. “En dan is het zo belangrijk om eerst te scoren in deze reeks. Met een voorsprong zit je op rozen. Hoe dan ook moeten we de punten thuis houden. Er valt meer uit deze ploeg te halen dan de 17 punten die we momenteel hebben.”

Bron: GvA 18/11/16