Bijna zorgeloos, met amper twee nederlagen in de terugronde en vanop een veilige negende plaats, trekt Lyra zondag richting Kiel. Uiteraard hopen de Pallieters op een stunt, maar meer nog wil Lyra straks genieten op bezoek bij de toekomstige kampioen.

Voor Gaetan Lambreghts wordt het straks alleszins een uitgelezen kans om nog een laatste keer te knallen in het shirt van Lyra. De aanvaller steekt na de winterstop in bloedvorm, maar trekt over goed een maand de deur definitief achter zich dicht bij de Pallieters. “Knallen op het Kiel? Ja, daar droom je van, maar alleen is het makkelijker gezegd dan gedaan”, glimlacht Lambreghts. “Kijk, voor iedere ploeg in onze reeks is dit de match van het jaar. Met als toetje voorLyra dat we wellicht in een vol huis kunnen spelen. Dat wordt dus sowieso genieten. En natuurlijk willen we een goed resultaat. Maar enig realisme zegt dat dan echt alles zal moeten meezitten voor Lyra. Wij hebben een superdag nodig, terwijl het bij Beerschot-Wilrijk stevig fout zal moeten lopen. Ze hebben zo veel meer kwaliteit in de rangen.”

En toch. Lyra heeft al een hele tweede ronde lang de wind in de zeilen. Het bracht de roodhemden in geen tijd op een veilige plaats. “We kunnen bevrijd voetballen, dat is waar. Het is wel sneu dat vorig weekend onze ongeslagen reeks sneuvelde tegen City Pirates. Een gelijkspel was billijker geweest, maar gelukkig hebben we de puntjes niet zo meer nodig. Al willen we er het maximum uithalen.”

Nog vijf matchen heeft Gaetan Lambreghts te gaan in het shirt van Lyra. De spits liet vorige week weten straks naar tweedeklasser SK Heist te zullen verhuizen.

“Zowel sportief als financieel word ik er beter en dan moet je als jonge voetballer niet twijfelen, vind ik. Ik ben Lyra zo dankbaar dat deze club mij het voetbalplezier heeft teruggegeven, maar ik wil de stap richting tweede klasse absoluut proberen. Ik word voor SK Heist ook niet zomaar een speler om de kern te verbreden. Ze zien echt wel iets in mij en dat heeft me overtuigd. Ik ga er naartoe met de overtuiging er te slagen.” (kugu) Lyra: Verbruggen (pubalgie), Van Parys (breuk) en Van den Brande (ongeval) komen dit seizoen niet meer in actie. Janssens, Schaessens en Lambreghts keren terug uit schorsing. Verbert zit op de strafbank.

Kern: Tanghe, Balbi, Ory, Janssens, Obbers, Ndagano, Blommaerts, Oteng, Driesen, Schaessens, Lambreghts, Kennes, Wouter Vos, Verberck, Eens, Thomas Vos.

Bron GvA 28 maart 2015

Reacties zijn gesloten.