Dankzij de zege tegen Wellen is Lyra honderd procent zeker van het behoud. Meteen ook de ideale gelegenheid om aan iemand van het clubbestuur een eindbeoordeling te vragen
Bestuurslid Raf Bormans was lange tijd de sportief manager bij Lyra. Hij dirigeerde daarna die taak naar anderen, maar blijft zeer betrokken bij de sportieve cel.

Hoe evalueert de club het seizoen?

“We zijn tevreden. Voor de competitie begon sprak iedereen over de zware tegenstand in deze reeks. Als je dan op één speeldag van het einde 41 punten kan voorleggen, dan is de opdracht volbracht. Wij zijn erg tevreden dat we opnieuw geslaagd zijn om enkele jongeren succesvol te laten debuteren. Het enige werkpunt naar volgend seizoen toe zal zijn om de competitiestart eens niet te rateren.”

Hoe hoog ligt de lat voor volgend jaar?

“Interessante vraag. We mikken resoluut naar een plek in de linkerkolom. Onze transfers zijn afgerond. Enkel met Enoch Oteng slepen de onderhandelingen aan. We zijn gewapend om beter te doen volgend jaar.”

Jullie verhuis van Lier naar Berlaar lijkt prima te zijn meegevallen, niet?

“Absoluut! We voelen ons welkom in Berlaar. Sponsors en supporters zijn ons gevolgd. Op zaterdagavond spelen heeft zijn charme. Toch houden we nauw contact met Lier. Onze roots liggen daar. Het project aan de Hoge Velden krijgt steeds meer vorm, wat vooral belangrijk is voor onze jeugd. We zijn fier dat we het driesterrenlabel hebben ontvangen en tot de top acht behoren in de provincie Antwerpen wat jeugdwerking betreft. Iedereen lijkt wel naar Lyra te willen komen, van jeugdspelers tot kandidaat-spelers voor onze eerste ploeg. Geweldig, hé!”

PETER VAN GUCHT ■

Bron HLN 29/4/2015

Reacties zijn gesloten.