Twee van de drie zespunten wedstrijden liggen reeds achter de rug. Lyra wist vier op zes te behalen. Op schema, zo vertelt Glenn Janssens.

“Daar hadden we vooraf op gehoopt. Komendweekend wacht dan de derde zespuntenwedstrijdop rij voor ons, thuis tegen het Limburgse Wellen.Ik heb nog geen informatie over hen gekregen, maar op papier moeten we thuis in staat zijn om de drie punten te pakken. Als we bij het ingaan van de winterstop tot op zes punten komen van de barrageplaats – wat momenteel al het geval is – en het liefst nog dichterbij kruipen, dan kunnen we ons sportief redden.”

Sinds een tweetal weken staat Janssens centraal achterin. “Tegen Spouwen viel Kurt Ory voor de rust uit “, licht hij toe. “Ik kwam daardoor centraal achteraan naast Sam Van den Brande te staan. Met Wouter Vos op de rechtsback en Yannis Van Parys op de linksback doen we het als verdedigend kwartet aardig. Hoe de formatie ook is, het is duidelijk dat we onder trainer De Roeck hard gewerkt hebben aan onze verdedigende taken. We houden de nul. Daardoor maken we meer kans op een overwinning, want er valt altijd wel een doelkans uit de lucht. Aanvallend hebben we wel nog werk voor de boeg.” (VGP)

Bron: HLN 24/11/15