Beide ploegen lieten zien dat ze tot het kransje degradatiekandidaten behoorden. De hele negentig minuten was het voor Lyra en Lille zwoegen om een doelkans te forceren. De bezoekende doelman De Winter moest als eerste in actie treden, na een schot van Verbert.
Lille antwoordde met twee kansen voor hun kapitein De Cnaep. Eerst kopte hij voorlangs, en voorbij het halfuur draalde hij te lang om te profiteren van een misverstand tussen Van den Brande en doelman Tanghe. Kjell Ven manoeuvreerde zich handig voorbij de thuisdefensie maar ook hij drukte net te laat af waardoor zijn schot in hoekschop werd gepareerd. Helemaal aan het slot van de eerste periode kreeg Lille de bal niet uitverdedigd. De bal viel uiteindelijk voor de voeten van Yannis Van Parys, die onder de keeper in doel schoot. Die voorsprong noopten de bezoekers tot meer actie, maar het beperkte zich tot veel balbezit. Dennis De Backer werd het straatje ingestuurd maar besloot naast. Invaller Ebobo kon vanuit een schuine hoek aanleggen, maar thuisgoalie Tanghe redde ternauwernood.
In de allerlaatste minuut glipte Ben Van Den Brandt door de buitenspelval. In twee tijden schoot hij het verlossende tweede doelpunt voorLyra binnen. Uiteraard was coach De Roeck blij met de eerste overwinning van zijn ploeg. “Een hardbevochten zege, maar we wisten op voorhand dat het moeilijk ging worden. Mijn spelers hebben dat schitterend gedaan.”

Lyra: Tanghe, Poelmans (75′ Lardaux), Verbert,Wouter Vos, Van In, Kennes (67′

Kreydt), Meeus (87′ Verberck), Van Parys, Janssens, Van den Brande en Van Den Brandt

Lille: De Winter, Mertens (64′ Ebobo), Appeltans, De Backer, De Cnaep, Chida (59′ Mombers), Ven, Van Oppens, Wall, Peeters en Hertogs (68′ De Buser)

Doelpunten: 45′ Van Parys (1-0), 89′ Van Den Brandt (2-0)

Geel: Poelmans, Van Parys, Van den Brande, Lardaux. (VGP)

Bron HLN 16/11/2015