D-day vanavond voor Lyra. Willen de Pallieters hun overlevingskansen in vierde klasse overeind houden, dan is winst tegen Lille nagenoeg een must. Dat beseft ook coach Jonas De Roeck, die de voorbije weken opnieuw hoop in Lyra pompte.

“Ach, voor ons is iedere wedstrijd belangrijk”, haalt De Roeck de schouders op. “Maar het klopt natuurlijk wel dat het drieluik Lille, Nijlen en Wellen bepalend wordt. Willen we nog een rol van betekenis spelen in de degradatiestrijd, dan moet het nu gebeuren.”

Het geloof dat de Pallieters straks in staat zijn omeen eerste zege te pakken, heeft de voorbije dagen opnieuw aan kracht gewonnen in Lier.

“Dat klopt. We zijn er de voorbije weken stap voor stap op vooruitgegaan”, weet De Roeck. “Die gelijke spelen tegen Sint-Lenaarts en Spouwen hebben ons deugd gedaan. Ze brachten het vertrouwen en de hoop terug. Maar vanavond staan we voor een nieuwe uitdaging. In plaats dat het goed was om niet te verliezen, moeten we straks zélf winnen. Dat is nog een ander paar mouwen, maar we zijn voorbereid. Bovendien is de honger binnen de club om die eerste driepunter te pakken heel groot.”

Om die te stillen, moet straks het voorlaatste geklasseerde Lille voor de bijl op Doelvelden.

“Kijk, een zege zou ons tot op twee punten van de Kempenaars brengen. Mocht dat lukken, dan krijgen we opnieuw een serieuze mentale boost. Ja, er staat dus zeker wat op het spel, maar dat kan niet anders in de situatie waarin we ons bevinden. Ik heb over Lille al wat informatieingewonnen en die zullen we zeker meenemen, maar nog belangrijker wordt het hoe we zelf voor de dag zullen komen. Met de mentaliteit van de voorbije weken moet het lukken. We zijn opnieuwin staat om de nul te houden en dat is een eerste grote stap die we gezet hebben. Als we daar tegen Lille opnieuw inslagen, dan hebben we al een flink eind van de rit afgelegd.”

Ploegnieuws: Schaessens (knie) is out voor de rest van het seizoen. Op Jurgen Raeymaeckers (spierscheur) moet voor de winterstop niet meer gerekend worden. Ook Verbruggen (hervallen in oude blessure) wacht een vertraagd herstel. Cremers (gewrichtsbanden enkel) moet nog een tweetal weken rusten. Balbi en Kennes keren terug uit schorsing.

Kern: Tanghe, Balbi, Ory, Van den Brande, Van Parys, Janssens, Meeus, Poelmans, Van Den Brandt, Van In, Verbert, Verberck, Kennes, Wouter Vos, Ploegaerts, Kreydt, Lardaux, Thomas Vos.

Bron: GvA 14/11/2015