Bijna een derde van de competitie gespeeld en nog niet één puntje wist Lyra te sprokkelen. Het is nagenoeg ongezien in de Antwerps getinte reeks van vierde klasse. Zondag gingen de radeloze Pallieters opnieuw in het rood op bezoek bij Vosselaar. Een verplaatsing waar de Lierenaars nochtans hun zinnen hadden op gezet.

“Vosselaar is ook een ploeg van ons kaliber”, haalt routinier Glenn Janssens de schouders op. “Maar we verliezen wel met 3-0. Ach, het is telkens hetzelfde liedje. Bij de eerste de beste kans die we zelf weggeven, is het bingo en zelf maken we amper wat klaar. Offensief is het gemis van Jonas Verbert enorm.”

Al negen punten verwijderd van veilige kloof De grote hamvraag die Lyra nu al wekenlang teistert: hoe geraken de Pallieters in hemelsnaam uit deze malaise?

“We hebben al zoveel geprobeerd en de oplossing hebben we nog niet gevonden. Dat is uiteraard een veeg teken”, beseft Janssens. “Ik denk dat je in deze situatie vooral nood hebt aan jongens met karakter en voeling met Lyra. Daar ontbreekt het misschien wat aan. Of een ommekeer nog realistisch is? We staan op negen punten van een veilige plaats. We moeten dus al een serieuze reeks neerzetten om die kloof nog te overbruggen. Het wordt zwaar, maar we moeten er tot de laatste snik voor gaan. Na een derde van de competitie mag je nog niet aan opgeven denken.”