ja, wat mag Lyra eigenlijk verwachten vanavond tegen de onbetwiste leidersploeg uit Sint-Lenaarts? Meer dan ooit lijkt dit een strijd te worden tussen David en Goliath, als men het troosteloze klassement vanLyra bekijkt. Lichtpuntjes bij de Lierenaarsmogen we de younsters Jarno Cremers en Jordy Kreydt noemen, waarbij vooral verdediger Jarno Cremers aan de oppervlakte is gekomen. Hij was verrast over zijn basisplaatsen tegen City Pirates en Vosselaar.

“Dat ik tegen City Pirates mocht starten, kon ik nog toewijzen aan de schorsing van Sam Van den Brande. Vorig weekend kreeg ik de aangename bevestiging van mijn prestatie door in het basiselftal tegen Vosselaar te staan. Na die wedstrijd kreeg ik zelfs complimentjes van de trainer. Ik weet niet of ik straks weer aan de aftrap kom. Deze week sukkelde ik een beetje met een lichte verrekking aan de enkel. Ik hoop het alvast.”

Jarno Cremers blijft geloven in een revival van Lyra dit seizoen. “Het wordt lastig om terug te komen, maar we bekijken het van week tot week. Ergens vind ik het niet juist dat we zo zijn weggezakt. Integendeel, op basis van onze inzet hadden we meer verdiend. Op zich speelt het geen rol wie de volgende tegenstander is. Wij moeten gewoon naar onszelf kijken. De ontgoocheling na de nederlaag tegen Vosselaar was groot, daar we enorm gemotiveerd waren om iets recht te zetten.” (VGP)

Bron: HLN 24/10/2015