Met Lyra en Sint-Lenaarts staat zondag de ploeg die niemandhelemaal onderaan verwachtte tegenover het team dat niemandhelemaal aan de kop van het klassement zag. Na niet eens een derde van de competitie gaapt er al een kloof van maar liefst 22 punten tussen beide teams. Te wijten aan het knappe parcours van deleider, maar misschien nog meer aanspookrijder Lyra, dat nog steeds op zoek is naar zijn eerste puntje.

“Die eerste buit wordt steeds meer een obsessie”, bekent Maarten Lardaux. “Onvoorstelbaar, de zwarte weken die we achter de rug hebben. Het is zo frustrerend en weegt enorm op het vertrouwen. De simpelste dingen lopen stroef bij ons en de weerbaarheid neemt enorm af. Vooral die karrenvracht tegengoals spelen ons parten. Ach, in deze situatie is er maar één medicijn en dat is een keertje punten pakken.”

Of dat realistisch is tegen het van vertrouwen overlopende Sint-Lenaarts is nog maar de vraag.

“Tja, misschien is dit wel een makkelijkere match voor ons dan die van vorig weekend tegen Vosselaar. Dat was een partij waar we heel fel naar toe leefden, maar het werd uiteindelijk een ferme afknapper. Tegen Sint-Lenaarts lijken we een vogel voor de kat en misschien is dat net gemakkelijker voetballen. Ook tegen City Pirates deden we het behoorlijk.”

Niet één schamel puntje in negen wedstrijden. Het is niet meteen de overgang waar Lardaux van droomde. “Natuurlijk is het geen leuke binnenkomer”, zucht hij. “Na een jaar vol van degradatiezorgen met Diegem verlangde ik zo naar een rustige campagne. Dat was de reden waarom ik voor Lyra koos. Een ploeg die bovendien meer ambitie toonde. Maar de situatie is wat ze is. We moeten hier door. Als er één ding positief is, dan wel dat de achterstand op een veilige plaats nog ‘maar’ negen punten bedraagt. Dat is te overbruggen, maar ik geef toe dat het wel snel moet keren.”

Lyra: Schaessens (knie) blijft tot Nieuwjaar aan de kant. Maarten Lardaux keert terug uit schorsing. Verbruggen en Verbert hebben deze week de groepstraining hernomen. Cremers ondervond hinder, maar geraakt wellicht fit. Kennes en Wouter Vos zijn geschorst.

Kern: Tanghe, Lardaux, Cremers, Balbi, Van Parys, Janssens, Meeus, Raeymaeckers, Van Den Brandt, Van In, Poelmans, Ory, Van den Brande, Kreydt, Verbruggen, Kennes, Thomas Vos.

Bron GvA 24/10/2015