In zijn derde match aan het roer bij Lyra pakte coach Jonas De Roeck met een eerste succesje uit. Na negen opeenvolgende nederlagen riepen de Pallieters uitgerekend bij de komst van leider Sint-Lenaarts de negatieve spiraal die maar geen einde leek te kennen een halt toe. En dus hebben de Lierenaars één week na het debacle bij Vosselaar opnieuw iets om zich aan op te trekken.

“Zo ontgoocheld en down ik was na die match in Vosselaar, zo tevreden en hoopvol ben ik nu”, reageerde Jonas De Roeck na de onverwachte 0-0 van zijn team. “Ik kan de groep alleen maar heel fel feliciteren met de prestatie die ze afleverden. We hebben de jongste weken hard gewerkt om een organisatie neer te zetten en die stond er tegen Sint-Lenaarts.”

Bewijs daarvan het feit dat Lyra er voor het eerst dit seizoen in slaagde om de nul op het bord te houden.

“Na die 34 tegengoals in negen matchen doet deze eerste clean sheet uiteraard enorm veel deugd”, begreep De Roeck. “Met dat ene puntje worden we in het klassement niet veel rijker, maar het is veel voornamer dat de jongens wel een mentale boost kregen. Het besef dat we ook tegen de betere ploegen uit de reeks een resultaat kunnen neerzetten is super belangrijk. We hebben een eerste stap gezet. Hier gaan we verder op bouwen.”

Of lees: de organisatie stond er en nu wil De Roeck ook aan de verbetering van het offensieve compartiment knutselen.

“Dat klopt. Dat het verbazend was dat Jonas Verbert aan de aftrap verscheen? Ja, dat had ik opzettelijk voor de media verborgen gehouden. Ik wilde vooral onze tegenstander verrassen. Jonas toonde zondag al enorm nuttig te zijn voor onze ploeg, ook al was het zijn eerste wedstrijd in enkele maanden tijd. Hij zal ons op termijn meer mogelijkheden bieden.”

Opkikker

En dus leeft Lyra opnieuw op hoop. Met een verplaatsing naar het Limburgse Spouwen-Mopertingen en nadien een levensbelangrijk drieluik Lille, Nijlen en Wellen staan de Pallieters voor enkele cruciale weken.

“Ik wil niet te ver vooruit kijken”, besloot De Roeck. “We moeten overigens enkel naar onszelf kijken. Kunnen we ons niveau nog wat opkrikken, dan volgen de punten wel vanzelf. In ieder geval zijn we nu vertrokken. Dit is de opkikker die we een keertje nodig hadden.”