De eerste helft had niet zo veel om het lijf, maar het bevrijdende doelpunt voor de thuisploeg viel wel voor de rust. Ongeveer halfweg de eerste periode kreeg Gaetan Lambreghts de bal aangespeeld in de zestienmeter. In zijn laatste optreden voor de supporters van Lyra - volgend seizoen verdedigt hij de kleuren van tweedeklasser Heist – liet hij zich niet onbetuigd en schoot hij de bal beheerst in de hoek: 1-0. Door de opluchting van de broze voorsprong, kon Lyra wat later opnieuw voor dreiging zorgen. Gaetan Lambreghts wist nog eens naar doel te schieten, maar deze keer belandde de bal in het zijnet. De Limburgers kregen één gevaarlijke poging in elkaar gestoken. Ongewild verzeilde een verdwaalde voorzet van Sogütcü tegen het kader. Beetje bij beetje kreeg de partij de aanblik van een eindeseizoenswedstrijd.

Wellen kon niet echt een vuist maken, hoewel het via Bieniek de eerste kans kreeg van de tweede helft. De beste kans na de pauze viel opnieuw aan Lierse zijde. Enoch Oteng kreeg een puike doelkans, na een assist van Kenzo Kennes. Hij wist echter geen raad met de scoringskans en besloot ongelukkig op de bezoekende keeper Crescente. Naar het slot van de partij ontwikkelden de bezoekers nog wat dreiging, maar de gelijkmaker hing eigenlijk nooit in de lucht. Na de wedstrijd glunderde Lyra coach Marc Dillen, die nog niet zo lang geleden zijn contract had verlengd. “Met de mathematische zekerheid op zak dat het behoud definitief verzekerd is, hebben we met z’n allen de kroon op het werk gezet. We hebben een schitterende terugronde gespeeld. Op de belangrijke momenten dat de punten broodnodig waren, stond mijn groep telkens opnieuw recht. Dat was ook tegen Wellen het geval. Volgend weekend reizen we ontspannen af naar Leopoldsburg.”

Lyra: Tanghe, Wouter Vos, Ory, Janssens, Van Parys, Lambreghts (91′ Verberck), Blommaerts, Oteng, Kennes (73′ Driesen), Schaessens (86′ Ndagano) en Verbert.

Wellen: Crescente, Droogmans, Vinken, Meekers, Borghs, Bieniek, Zevne, Heeren (56′ Misotten), Sleypen (77′ Slechten), Clerinx (77′ Vandeweyer) en Sogütcü.

Doelpunt: 24′ Lambreghts (1-0).

Geel: Sogütcü.

Bron: HLN 27 april 2015

Reacties zijn gesloten.