Enkele weken geleden liet Matthias Schaessens een noodroep optekenen via een artikel in deze krant. Hij wou dringend weten waar hij aan toe was bij Lyra. Mocht hij blijven, of moest hij vertrekken?  Omdat we het antwoord schuldig bleven, belden we hem op. Wat wordt het, Matthias? De jonge middenvelder was enigszins verbaasd dat we nog niets vernomen hadden.

“Oei, die knoop is al twee weken geleden ontward hoor. Ik heb voor een seizoen bijgetekend. Het ging na dat artikel relatief snel. Ik ben opgelucht om hier te mogen blijven. Ofschoon ik een Beerschot supporter ben, net zoals mijn hele familie overigens, voel ik mij thuis bij Lyra. Als ik op het veld sta in de kleuren van Lyra, wil ik alleen maar winnen en de punten naar Lier brengen.”
Hoewel Lyra dit weekend een interessante wedstrijd voor de boeg heeft tegen streekgenoot City Pirates uit Merksem, zuigt de daaropvolgende uitwedstrijd naar Beerschot alle aandacht bij deLyra-spelers naar zich toe. Is het toevallig dat meerdere basisspelers hun derde gele kaart kregen en derhalve hun schorsing uitzitten dit weekend?

“Ja, dat is toeval”, zweert Matthias Schaessens. “Ik ben ook geschorst. Door de opeenstapeling van geblesseerden en geschorsten zal de ploeg dit weekend serieus gewijzigd zijn op verschillende plaatsen, maar het is echt een ongelukkige samenloop van omstandigheden. We zouden gek zijn om onze prachtige reeks van ongeslagen wedstrijden zomaar weg te smijten. Bovendien had ik graag gespeeld dit weekend. City Pirates Antwerpen zijn niet alleen een van de beste ploegen uit de reeks maar het gaat tenslotte ook om het prestige.”

Toch staat ten huize van de familie Schaessens meer focus op het duel tegen Beerschot.
“Mijn broer Jaric speelt bij Beerschot. Omdat we ondertussen al tegen elkaar hebben gespeeld zal de intensiteit minder groot zijn deze keer. Maar het belooft een heel speciale match te worden daar Beerschot misschien de titel kan vieren tegen ons. Ze gaan het evenwel niet cadeau krijgen.” (VGP)

Bron: HLN 20 maart

Reacties zijn gesloten.