De trip naar Zwarte Leeuw wordt vanavond het debuut van Wim Van Looy als hoofdcoach van Lyra, de club waarmee hij als speler zovele successen boekte. Van Looy nam maandag het roer over van de vertrokken Marc Dillen en moet de Pallieters zo snel mogelijk van de laatste plaats wegloodsen.

“Verwacht van mij geen wonderen inRijkevorsel”, tempert Van Looy meteen de misschien hogeverwachtingen. “We hebben twee wedstrijden achter de rug in deze competitie. Een 4-0 nederlaag bij Thes Sport en een 1-4 verlies tegen Turnhout. De conclusie is dat er twee keer geen sprake is geweest van een match en dat we blij mogen

zijn dat we ‘maar’ acht tegengoals slikten. Dat is zeker niet de schuld van de vorige trainer Marc Dillen, maar het betekent wel dat de spelers mentaal heel diep zitten. Ik wil me tegen Zwarte Leeuw dan ook niet vastpinnen op een resultaat. Slagen we erin ons als een team te manifesteren en een stevige organisatie neer te zetten, dan zal ik al heel tevreden zijn. Er is werk aan de winkel. Vooral in het hoofd.”

Van Looy werd maandag aangezocht om het roer over te nemen bij Lyra, nadat Marc Dillen er één dag eerder de brui had aan gegeven.

“Je kan twee dingen doen: de problemen ontvluchten of verantwoordelijkheid nemen. Ik heb voor de tweede optie gekozen”, aldus Van Looy. “Ik zat hier echt niet op te wachten, maar ik wil er nu wel alles aan doen om het tij te keren. De groep moet opnieuw aan vertrouwen winnen en initiatief durven nemen. Een zege kan wonderen doen om dat proces te versnellen, maar dat is uiteraard veel gemakkelijker gezegd dan gedaan. Bovendien trekken we met een flink gehavende kern naar Rijkevorsel.”

Of Van Looy straks veel veranderingen zal doorvoeren, liet hij nog in het midden.

“Ik heb maandag de groep samengebracht en heb de spelers hun gal laten spuwen. Twee, drie werkpunten zijn naar boven gekomen en daar gaan we mee aan de slag. We hebben afgesproken om wat er is gezegd binnenskamers te houden.”

Ploegnieuws: Schaessens ondergaat volgende week een operatie aan de knie en is lange tijd out. Raeymaeckers (spierletsel) blijft wellicht een viertal weken aan de kant. Janssens herstelt van een verrekking. Verbert liep een scheur van tien centimeter op en is niet inzetbaar. Van In speelt met de beloften.Kern: Tanghe, Balbi, Van den Brande, Ory, Obbers, Van Parys, Meeus, Lardaux, Verbruggen, Van Den Brandt, Kennes, Wouter Vos, Verberck, Poelmans, Thomas Vos.