Natuurlijk ligt de focus nu op de zespunten wedstrijd tegen Lille, ook een staartploeg uit de reeks. En daar stopt het de komende weken trouwens niet voor Lyra.

“We staan voor enkele cruciale weken”,weet de jonge verdediger. “Willen we aansluiting krijgen met de rest van de concurrenten, dan is er geen weg naast meer. Tegen Lille, maar ook tegen Nijlen en Wellen zijn we verplicht om punten te sprokkelen. Winnen, dat is de enige uitweg.”

Ofschoon Lyra inderdaad nog altijd zonder overwinning op de teller staat, kan men niet ontkennen dat de ploeg beter staat te spelen. Wat bracht de verandering, Yannis?

“Jonas De Roeck heeft ons terug laten spelen vanuit een sterk blok. We hebben de voorbije weken, onder hem, hard en intensief getraind, op alle mogelijke aspecten van het spelletje. Dat vertaalt zich in betere resultaten.”

Jij kwam vorig seizoen goed uit de verf op het middenveld. Nu duik je terug constant op in de verdedigende lijn. Wat draagt jouw voorkeur weg?

“Och, ik sta daar niet zo bij stil. Het voornaamsteis dat ik het vertrouwen krijg van de coach en elke week kan spelen. De positie is daarbij echt geen thema hoor. Zeker niet na mijn zware blessure van vorig seizoen.”